Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice – Ediţia 2022

Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice – Ediţia 2022

Astăzi, lansăm a zecea ediție a concursului național Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice, în urma căreia 16 elevi, 8 de liceu şi 8 de gimnaziu, vor fi nominalizaţi „Ambasadori” ai României în lupta cu schimbările climatice.

Ediţia 2022 a concursului se desfăşoară în cadrul proiectului Angajament Pentru Climă, proiect implementat în parteneriat de Fundaţia Terra Mileniul III, Asociaţia Reper 21 și Școala Națională de Studii Administrative și Politice – SNSPA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Concursul este destinat tuturor elevilor din ciclul liceal şi gimnazial din România, preocupaţi de cauzele şi efectele schimbărilor climatice.

Prin acest concurs dorim să transmitem mesajele tinerilor noștri, către factorii de decizie români, care vor participa la cea de a 27 Conferință a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice și care va avea loc în noiembrie în Egipt

Participanții la concurs vor fi chemați să-și folosească imaginația și creativitatea pentru a răspunde întrebării:De ce avem nevoie de educaţie privind schimbările climatice?”

Răspunsul la această întrebare poate fi transmis sub formă de:

  • Eseu / Scrisoare
  • Desen / Pictură / Grafică (maxim dimensiune A3)
  • Video / Animație (maxim 10 Mb)
  • Fotografii / Colaje foto / Afișe (maxim dimensiune A4)

Participanții cu cele mai bune lucrări, vor fi declaraţi „Tineri Ambsadori” ce luptă cu schimbările climatice și vor fi recompensaţi cu premii ce constau în materiale educative, dar şi cu promovarea lucrărilor lor pe website-ul oficial Angajament Pentru Climă şi pe pagina de facebook a Fundaţiei Terra Mileniul III.

Evenimentul de premiere se va desfăşura în București în luna noiembrie 2022, iar câștigătorii vor fi invitați să participe la eveniment împreună cu profesorii îndrumători.

E cu atât mai important să atragem atenţia factorilor de decizie că interesul tinerilor pentru schimbările climatice există, având în vedere apropierea COP27 şi faptul că astfel de demersuri vor exista în multe dintre ţările participante la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (https://cop27.eg/#/).

Termenul limită de trimitere a aplicaţiilor este 7 noiembrie 2022, ora 17:00.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *